Politic

Premierul Pavel Filip asigură că Agenția Servicii Publice funcționează deja, iar cetățenii vor merge la Ghișeul Unic doar cu buletinul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să beneficieze de servicii din parte statului la un ghişeu unic. Ei vor merge într-o singură instituţie, doar cu buletinul de identitate şi de acolo vor beneficia de servicii calitative. Declaraţiile au fost făcute de premierul Pavel Filip, după şedinţa săptămânală organizată de PDM.

„Astăzi a fost prezentat la nivel de plan de acţiuni realizarea obiectivelor Agenţiei Serviciilor Publice. Principiul de lucru al acestei Agenţiei este la un singur oficiu, un singur operator şi doar cu buletinul de identitate. Ne dorim în ritm rapid să realizăm acest proiect, care credem că va fi apreciat de cetăţeni”, a menţionat şeful Cabinetului de miniştri.

Totodată, Pavel Filip a menţionat că este important ca oamenii să cunoască care sunt beneficiile acestei instituţii: „Deja această agenţie este funcţională. Atunci când vorbim că doar cu buletinul de identitate, asta ar însemna că oamenii nu trebuie să prezinte şi alte certificate. O dată ce toate aceste servicii sunt într-un ghişeu unic, asta ar însemna că cetăţeanul vine şi prezintă doar buletinul de identitate”.

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie 2017. Noua structură a preluat prin absorbție atribuţiile Camerei Înregistrării de Stat, Camerei de Licențiere, Întreprinderii de Stat „Cadastru” și ale Serviciului Stare Civilă.

Anterior, Iurie Ciocan, directorul Centrului de Reforme de la Guvern, a declarat că, prin crearea noii agenţii, vor fi prestate servicii mai ieftine.

loading...

Write A Comment