Externe

Presa Rusă: Problema privind TRANZITUL gazelor rusești pe teritoriul Ucrainei a fost depășită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia și Ucraina au convenit asupra tranzitului de gaze naturale, scrie Kommersant citând surse apropiate negocierilor. Problema a fost convenită la Paris la reuniune în cadrul „formatului normand”.

Cu toate acestea, șeful consiliului de administrație al Naftogaz Andrei Kobolev a spus că „până acum nu s-a ajuns la niciun acord”, iar directorul executiv al Naftogaz, Yuri Vitrenko, a numit discuțiile constructive. Potrivit lui, problema încheierii unui contract de tranzit cu Rusia necesită discuții suplimentare.

La negocieri au participat președinții celor două țări Vladimir Putin și Vladimir Zelensky. Rusia a fost, de asemenea, reprezentată de ministrul Energiei, Alexander Novak și de CEO-ul Gazprom, Alexei Miller. Delegația de la Kiev a inclus ministrul Energiei și Protecției Mediului din Ucraina, Oleksiy Orzhel și directorul executiv al Naftogaz, Yuriy Vitrenko.

Discuțiile dintre liderii celor două țări au durat aproape o oră și jumătate. Putin a spus că întâlnirea cu Zelensky a decurs bine, el este mulțumit.

Citește și: Ion Chicu o acuză pe Maia Sandu că aruncă cu scenarii macabre căutând să culeagă beneficii electorale

loading...

Comments are closed.