Ion Chicu: Maia Sandu aruncă cu scenarii macabre căutând să culeagă beneficii electorale

Ion Chicu, Andrei Năstase, Maia Sandu

După summitul de la Paris în formatul Normandia, Președintele Federației Ruse și Președintele Ucrainei au ajuns la un consens care vizează relațiile dintre cele două țări. Astfel se va depăși inclusiv și criza ce vizează tranzitul de gaze rusești pe teritoriul Ucrainei.

În contextul unui nou acord dintre Rusia și Ucraina, care vizează tranzitul de gaze ruse pe teritoriul ucrainean, Premierul Ion Chicu, a venit cu o reacție pe facebook în care vizează liderii opoziției politice din Moldova care au lansat „sperietori și amenințări” cum că Moldova ar putea îngheța la iarnă în lipsa de gaze naturale care ar fi putut fi sistată tranzitul de către ucraineni.

Responsabilitate, nu isterie politică.

După summitul de la Paris în formatul Normandia, președintele Ucrainei a declarat că subiectul exportului de gaze rusești către Europa ar fi fost deblocat și că se lucrează la detaliile noii înțelegeri. Este o veste bună pentru toți cei care depind de resursele energetice dinspre Est, inclusiv noi,, acei care trăim și muncim în Republica Moldova. Cred că este o lecție despre cum rivalități adânci pot fi depășite, dacă interesul oamenilor este pus pe primul loc.

Din păcate, politicieni de-ai noștri de la Chișinău sperie populația și o amenință că va sta în frig, ”datorită impotenței guvernului nou”… Fără responsabilitate, aruncă în stânga și în dreapta cu scenarii macabre, căutând să culeagă beneficii electorale și uitând că oamenii așteaptă lucruri concrete, nu isterie. Ca și în cazul atacurilor informaționale asupra sustenabilității bugetare, care nu mai contenesc de prin toamna anului 2018, toate aceste speculații costă scump țara și bugetul. Nu cred că le pasă de aceasta, dar decizia privind comportamentul le aparține. Păcat că nu se dorește unirea eforturilor pentru soluționarea problemelor grave pe care le are țara, a scris Prim-Ministrul pe pagina sa de facebook.

Ion Chicu, a mai dat asigurări că actualul Guvern va acționa cu responsabilitate și nu cu isterie.

Noi vom acționa cu responsabilitate, nu cu isterie. Ne vom face treaba ca Guvern, vom discuta cu furnizorii de gaze și vom ține de fiecare dată cont de două lucruri: de interesul public și de responsabilitatea de a lua decizii, nu de a le evita. În același timp, vom susține eforturile de a diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale și energie electrică și de a spori securitatea energetică a țării. Construim și finalizăm proiecte concrete, nu căutăm scuze. Suntem aici să muncim și să livrăm rezultate, declară Premierul.

Telegraph.md amintește că cei doi lideri ai blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au fost criticați dur și de către un expert al WatchDog, care susține că președintele PAS și cel al PPDA ar fi plagiat ideea îngrijorării față de sistarea tranzitului de gaze pe teritoriul Ucrainei, dintr-un video făcut de Sergiu Tofilat, dar nici nu l-au menționat în adresările lor.

Citește și: Miniștrii Maiei Sandu sunt implicați în scheme de corupție. Premierul Chicu: „Am probe”

Total
0
Shares
Total
0
Share