Actual

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și Peeter Latti, expert UE, au discutat colaborarea dintre Parlament și Curtea de Conturi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Peeter Latti, expert în cadrul Proiectului de consolidare a capacităților Curții de Conturi, implementat cu asistența Uniunii Europene.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Întrevederea a avut loc în continuarea discuțiilor privind conlucrarea dintre Parlamentul Republicii Moldova, în particular, comisia de specialitate, și instituția supremă de audit. De asemenea, a fost făcută o evaluare succintă a progreselor înregistrate în cadrul ultimilor misiuni de suport din partea experților europeni pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

Parlamentul și, în special, Comisia de control al finanțelor publice, în calitate de comisie de profil, mențin o colaborare permanentă productivă cu instituția Curții de Conturi – atât pe filiera îmbunătățirii calității auditului, cât și pentru a ajuta entitățile auditate să conștientizeze mai bine responsabilitatea în utilizarea eficientă a banilor publici”, a relevat Tatiana Cunețchi.

Președintele comisiei a specificat că, chiar și în condițiile pandemiei, Comisia de control al finanțelor publice a desfășurat o activitate constructivă intensă, reușind să examineze aproape 25 de rapoarte de audit sub aspectul conformității gestionării patrimoniului public și resurselor financiare ale statului.

Interlocutorii au punctat și unele recomandări noi pentru dezvoltarea strategică a instituției supreme de audit din țară.

loading...

Comments are closed.