Oficial

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio va sosi astăzi în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

La invitația speakerului Zinaida Greceanîi, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) Gianni Buquicchio va sosi astăzi în Republica Moldova, unde va avea o vizită de lucru de două zile în țara noastră, scrie Realitatea.md

Din delegație mai face parte Simona Granata-Menghini, secretarul adjunct al Comisiei. În debutul vizitei, Gianni Buquicchio se va întâlni cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, iar ulterior – cu președintele și membrii Comisiei juridice, pentru numiri și imunități. De asemenea, delegația Comisiei de la Veneția va avea întrevederi cu judecători și reprezentanți ai societății civile.

În cea de-a doua zi a vizitei, președintele și secretarul adjunct al Comisiei de la Veneția se vor întâlni cu premierul, Ion Chicu, și cu ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

Gianni Buquicchio și Simona Granata-Menghini vor mai avea întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii și cu judecătorii Curții Supreme de Justiție.

În finalul vizitei, președintele Comisiei de la Veneția va susține o conferință de presă de totalizare.

Invitația președintelui Parlamentului adresată conducerii Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de a vizita Republica Moldova se încadrează în eforturile autorităților țării de reformare a justiției, conducerea țării reiterând importanța asistenței și expertizei Comisiei de la Veneția în implementarea reformei.

loading...

Comments are closed.