Președintele Consiliului European, Charles Michel, declarație înainte de summitul EPC: ”Evenimentul de astăzi este un simbol”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost întâmpinat astăzi la Bulboaca de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. El a spus jurnaliștilor prezenți la Summitul Comunității Politice Europene, că evenimentul de astăzi este unul foarte important, un simbol al cooperării, scrie Moldpres.md

„Evenimentul de astăzi este un simbol. Faptul că am venit aici este un semnal puternic. Suntem 45 de țări reprezentate aici în Chișinău, avem o voință politică determinată să coordonăm și să cooperăm în domeniul energetic, de securitate și infrastructură. Avem astăzi ocazia să discutăm toate aceste subiecte și să încercăm să construim mai multe discuții pentru a apără interesele comune. Cunoaștem agenda și sunt sigur că vom avea intervenții de succes, nu avem dubii că oamenii își doresc o Europă mai puternică”, a spus oficialul.

El a adăugat că Comisia Europeană va publica până la finele verii un raport în scris cu privire la extindere, iar subiectele legate de Republica Moldova ar putea fi puse în discuție până la finele anului.

Total
0
Shares
Total
0
Share