Președintele Dodon cere Guvernului să monitorizeze prețurile, în special la produsele sociale

Igor Dodon, monitorizarea prețurilor, inițiative, Guvernul Chicu, Ion Chicu, Zinaida Greceanîi

Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat Guvernului să monitorizeze săptămânal formarea prețurilor pe piața din Republica Moldova, anunță MOLDPRES.

Șeful statului a precizat că acest mecanism a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi (2008-2009), pe când deținea funcția de prim-vicepremier.

Igor Dodon a declarat că acest subiect a fost discutat, marți dimineață, la Președinție, în cadrul ședinței cu participarea șefului statului, a președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi și a prim-ministrului, Ion Chicu.

”Am discutat cu domnul premier despre monitorizarea evoluției prețurilor în Republica Moldova. Suntem în economia de piață. Regulile spun că piața ditează prețurile, dar aceasta nu înseamnă că Guvernul, statul, nu trebuie să se implice în tot ce ține de monitorizarea prețurilor”, a declarat Dodon.

Președintele a amintit că un mecanism de monitorizare a evoluției prețurilor pe piața moldovenească a fost implementat cu succes de Guvernul Greceanîi în anii 2008-2009, pe când deținea funcția de prin-vicepremier, iar Chicu era parte din acel Executiv.

”Avem o experiență bună atunci când în Guvernul Greceanîi, fiind prim-vicepremier, am gestionat acest proces împreună cu domnul Chicu”, a spus șeful statului.

Președintele susține că statul trebuie să monitorzeze evoluția prețurilor pe piață, în special a prețurilor la produsele sociale.

”Rog, domnule prim-ministru, să reveniți la acel mecanism, când săptămânal la nivel de premier sau prim-vicepremier se făcea o analiză detaliată a dinamicii prețurilor pe toate tipurile de produse din Republica Moldova dar cu accentul pe produsele sociale”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Inițiativele lui Igor Dodon care vor schimba spre bine viața oamenilor din sate

Total
0
Shares
Total
0
Share