Alte știri

Președintele Fracțiunii PSRM critică comportamentul opoziției de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sensul opoziției este să critice guvernarea și să propune alternative, ca să facă viața oamenilor mai bună, afirmă președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

“Așa a făcut și Partidul Socialiștilor, cât ne-am aflat în opoziție. Dar actuala opoziție este de-a dreptul fantastică în modul de a inventa acuzații la adresa guvernării. Dacă e să credem acestora, guvernarea de la Chișinău s-ar face vinovată de apariția pandemiei COVID-19. Tot guvernul nostru s-ar face de vină pentru încălzirea globală și topirea ghețarilor, care a provocat secetă în regiunea noastră, inclusiv în Republica Moldova.” afrimă Furculiță.

Socialistul declară că opoziția ilogic acuză guvernarea actuală de orice calamitate din lume:

„Urmând logica opoziției, Chișinăul s-ar face de vină că statele lumii și-au închis frontierele, că în Europa Occidentală acum se vorbește de începutul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Tot guvernarea moldovenească, dacă e să credem acuzațiilor opoziției, s-ar face de vină pentru căderea economică globală, cea mai mare din ultima 100 de ani.

Și pentru victimele exploziei din Beirut, Liban, conform opoziției, tot guvernarea de la Chișinău e de vină. Nu ne-ar mira deloc dacă opoziția ar acuza guvernarea actuală și de faptul că o gaură neagră imensă se mișcă spre galaxia noastră, înghițând orice corp ceresc în calea lor, astfel punând sub un real pericol și sistemul nostru solar. Gluma-i glumă, dar acțiunile opoziției, din păcate, se înscriu în această logică fără logică.

Regretăm că opoziția politică, în loc să pună umărul la depășirea crizei prin care trece țara noastră din cauza pandemiei și a secetei severe, ei caută orice motiv să provoace și o criză guvernamentală, să arunce țara în haos. Se mai întrec și la populisme, cine mai multe miliarde dă ba pentru agricultori, ba pentru cei din HoReCa, ba pentru medici, ba pentru transportatori, ba pentru profesori etc. De parcă opoziția noastră are bugetul Statelor Unite la dispoziție, și nu bugetul țării noastre, afectată de criză, la fel ca și toate țările lumii.” scrie Furculiță într-o postare pe Facebook.

Totodată, Furculiță atrage atenția asupra faptului că opoziția actuală e bună doar la criticat, în timp ce a fost la guvernare a avut parte doar de eșecuri:

„Turnatul gazului pe foc, combinat cu populismul excesiv, este sportul preferat al opoziției. Ei stimulează și organizează, deseori din umbră, proteste. Au încercat cu combatanții, cu agricultorii, cu transportatorii sau parcul de distracție de la Orhei. La orice astfel de protest vedem prezente și instrumentele fidele ale oligarhilor, care transmit în direct acțiunile de pe telefoane de mii de euro, în condițiile în care, oficial, sunt șomeri.

Înțelegem, acest an este unul dintre cei mai complicați în istoria țării. Pandemia și seceta au lovit dur țara noastră, la fel ca și alte state. Cu toate acestea, Guvernul Chicu a depus efort să asigure plata salariilor și a pensiilor, să dea ajutor agenților economici, salariaților și patentarilor în situația excepțională, a majorat cu câteva sute de milioane de lei suportul pentru agricultori, a majorat salariile pentru toți angajații în sistemul medical, repară drumurile în toate localitățile țării.

Oamenii își amintesc foarte bine că anul trecut, un an mult mai bun din perspectiva economică, Guvernul Sandu (al blocului ACUM) nu a acordat suport agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma grindinei, n-au ajutat bine oamenii rămași fără casă după prăbușirea blocului de la Otaci, au stopat programele naționale, inclusiv de reparare a drumurilor, au scumpit energia electrică și au majorat diferite taxe și impozite. Toate prețurile anul trecut au crescut foarte mult, fapt pentru care cetățenii au numit Guvernul Sandu – Guvernul scumpirilor.

Suntem siguri că, în pofida tuturor greutăților, noi vom trece și peste aceste probleme, vom veni cu suport suplimentar pentru oameni. Iar opoziția dacă nu vrea să ajute, măcar să nu încurce.” a conchis Furculiță.

Citește și: Asociațiile patronale în domeniul transportului, despre PROTESTUL de la punctul de trecere Leușeni: „Folosesc în mod obraznic restricțiile de circulație impuse de țările UE, pentru ca să-și protejeze activitățile ilegale”

loading...

Comments are closed.