Actual

Președintele, Igor Dodon s-a întâlnit cu Irina Vlah. Care este situația epidemiologică în Autonomia Găgăuză

Pinterest LinkedIn Tumblr
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah. Oficialii au discutat subiecte cu privire la viața social-economică a regiunii, inclusiv măsurile întreprinse de autoritățile locale în contextul prevenirii și combaterii infectării populației cu virusul COVID-19, informează Telegraph.md

Potrivit bașcanului, toate acțiunile întreprinse de administrația autonomiei sunt realizate în strictă conformitate cu deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

Menționăm că până în prezent în regiune au fost confirmate 17 persoane infectate cu COVID-19, iar 621 se află sub supraveghere.

Irina Vlah a informat președintele că spitalul din Comrat, cu o capacitate de 75 de locuri, este amenajat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou.

Potrivit ei, cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Populația este informată cu privire la riscurile și consecințele legate de încălcarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Potrivit bașcanului, situația din regiune este ținută sub control.

Președintele, Igor Dodon, a menționat importanța respectării stricte, în special în perioada sărbătorilor pascale a restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși mai rapid criza cu care ne confruntăm, subliniind că actuala conducere a statului este dispusă să ofere tot sprijinul necesar în acest sens.

loading...

Comments are closed.