Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola vine în Republica Moldova

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va întreprinde o vizită în Moldova pentru a participa la Forumul EUROSFAT din 28 noiembrie 2023. Despre aceasta anunță Expert-Group.

„Ținând cont de faptul că a trecut peste un an de la primirea statutului de țară-candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, în cadrul acestui Forum se va discuta atât despre parcursul european al țării noastre, despre conservarea și aprofundarea valorilor europene, cât și despre pașii de urmat în vederea integrării”, subliniază organizația.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova pe 11 noiembrie 2022. Atunci, Metsola s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu reprezentanți ai Cabinetului de Miniștri pentru a discuta despre perspectivele europene ale țării și despre măsurile care urmează a fi întreprinse.

Totodată, oficialul a participat la o ședință plenară a Parlamentului moldovean și a avut un schimb de opinii cu membrii acestuia cu privire la parcursul european al Republicii Moldova.

“Locul Moldovei este în Europa. Trebuie să avem un viitor comun. Parlamentul European va face tot ceea ce este necesar pentru a vă sprijini pe calea aderării la Uniunea Europeană”, a declarat atunci Roberta Metsola în discursul său din Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, pe 21 mai 2023 Roberta Metsola a participat la Adunarea „Moldova Europeană”, unde a ținut și un discurs în Piața Marii Adunări Naționale. Ulterior, pe 1 iunie a fost prezentă la Summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat la Bulboaca.

Total
0
Shares
Total
0
Share