Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu ministrul Justiției a României, Alina-Ştefania Gorghiu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Justiției a României, Alina-Ştefania Gorghiu, aflată într-o vizită la Chișinău.

Șeful legislativului a adus mulțumiri României pentru atenția și sprijinul constant oferit Republicii Moldova atât pe dimensiunea aderării țării noastre la Uniunea Europeană, cât și într-un domeniul important, precum este cel al justiției.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat diverse subiecte ce țin de agenda Parlamentului Republicii Moldova.

De asemenea, oficialii au discutat despre reforma în domeniul justiției, necesitatea fortificării instituțiilor responsabile de combaterea corupției, consolidarea sistemului de probațiune, recuperarea prejudiciului și sancționarea tuturor celor care prejudiciază statul.

„Reforma justiției va fi dusă până la capăt, indiferent de rezistență din sistem, fiindcă de fiecare dată am demonstrat că vocea poporului este mai puternică” a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au convenit asupra necesității consolidării eforturilor în vederea susținerii procesului de reformare a justiției, iar în anumite domenii, precum ar fi dezinformarea online, s-a constatat că sunt necesare acțiuni comune în vedere combaterii acestui fenomen.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share