Actual

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu omologul său, Sahiba Gafarova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, la Baku, o întrevedere cu Președintele Parlamentului (Milli Majlis) Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre posibilitățile de intensificare și dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Azerbaidjan, iar dinamica acestora este una pozitivă. Am pornit ambele țări din același punct, avem multe lucruri în comun și, chiar dacă geografic suntem departe, credem că putem fi mai aproape. În toți acești ani, țările noastre și-au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional. Suntem membri ai Parteneriatului Estic și ne confruntăm cu aceleași provocări de securitate și dezvoltare economică”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, Președintele Legislativului a discutat cu omologul său azer despre importanța interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale și regionale și a reiterat că Azerbaidjan este un partener de încredere al Republicii Moldova. În context, Igor Grosu a invitat-o pe Președinta Parlamentului Republicii Azerbaidjan să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova.

În zilele de 21-23 februarie, Igor Grosu efectuează o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația omologului său azer. Din delegația Parlamentului face parte și deputatul Vitalie Jacot, membrul Grupului de prietenie cu Republica Azerbaidjan. Programul vizitei include întrevederi cu Președintele forului legislativ, Sahiba Gafarova, cu Prim-ministrul țării, Ali Asadov, și o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Azerbaidjan.

loading...

Comments are closed.