Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la conferința internațională dedicată reconstrucției Ucrainei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la conferința internațională „Reconstrucția Ucrainei și rolul strategic al României”. Reuniunea este cea mai amplă conferință din România dedicată acestei teme și are loc în perioada 13-14 decembrie, la Sinaia.

Timp de două zile, în cadrul mai multor paneluri de discuție vor fi dezbătute opțiunile, oportunitățile și provocările în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Forumul reunește oficiali din Republica Moldova, Ucraina, România și din alte state UE și NATO, experți independenți, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic, ai corpului diplomatic. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de omologul său, Nicolae Ciucă, Președinte al Senatului României, vor fi vorbitorii principali ai evenimentului.

Reuniunea, organizată de New Strategy Center, un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și de securitate, are ca scop dezbaterea multiplelor aspecte referitoare la procesul de reconstrucție a Ucrainei și rolul strategic pe care România trebuie să-l joace în acest context. Conferința va aborda subiecte importante pentru procesul de reconstrucție a Ucrainei, precum rolul Dunării, provocările pentru libertatea de navigație, securitatea energetică, potențialul energiei verzi, securitatea alimentară, domeniul telecomunicațiilor și cel cyber, infrastructura critică, domeniul sănătății, provocările pentru sectorul privat în procesul de reconstrucție, conectivitatea dintre România, Republica Moldova și Ucraina sau rolul SUA în regiunea Mării Negre.

Total
0
Shares
Total
0
Share