Președintele PNM a solicitat anularea alegerilor din Găgăuzia

Președintele Partidului Național Moldovenească, Dragoș Galbur, a făcut o declarație vehementă astăzi, acuzând bașcanul recent ales în regiunea autonomă Găgăuzia, Evghenia Guțul, că ar fi o marionetă a serviciilor speciale rusești. Galbur susține că Guțul este nu doar membră a grupării Șor, dar și o exponentă a FSB-ului (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse) în regiune.

În declarația sa, Galbur a afirmat că există temeri cu privire la faptul că Evghenia Guțul urmează să devină membră oficială a Guvernului Republicii Moldova, fapt pe care el îl consideră inacceptabil. El a invocat Legea Nr. 618 din 31/10/1995, art.3, care subliniază importanța asigurării securității statului prin diverse măsuri de prevenire și contracarare a amenințărilor.

Președintele Partidului Național Moldovenească a solicitat anularea alegerilor din Găgăuzia în baza acestei legi, deoarece consideră că alegerea unui reprezentant al FSB-ului în funcții oficiale în cadrul Guvernului Republicii Moldova ar reprezenta o amenințare serioasă la adresa securității naționale.

Dragoș Galbur a subliniat că, deși au existat și în trecut colaboratori ai dușmanului în administrația publică centrală, această situație este diferită și trebuie contracarată. El a subliniat necesitatea de a proteja independența și suveranitatea Republicii Moldova și de a preveni influența negativă a serviciilor speciale străine în guvernare.

Până în prezent, Evghenia Guțul nu a comentat acuzațiile lansate împotriva sa de către Dragoș Galbur. Se așteaptă ca aceste afirmații să alimenteze discuții și dezbateri aprinse în mediul politic moldovenesc în următoarea perioadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share