Alte știri

Președinții turc, azer și georgian au inaugurat calea ferată care leagă Europa de China

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefii de stat din Azerbaidjan, Turcia și Georgia au inaugurat luni o linie feroviară în lungime de 826 kilometri care leagă cele trei țări. Astfel, între Europa și China a fost stabilită o nouă conexiune feroviara pentru transportul de marfă și pasageri, care ocolește Rusia.

„Linia Baku – Tbilisi – Kars face parte din Drumul Mătăsii, și este important ca am executat acest proiect din fonduri proprii“, – a declarat președintele Turciei, Recep Erdogan, la inaugurarea caii ferate, la care au mai participat președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev și prim-ministrul Georgiei Gheorghi Kvirikashvili.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Trenurile vor pleca de la Baku, capitala Azerbaidjanului, vor face o oprire la Tbilisi, iar dupa ce vor schimba ecartamentul în orașul georgian Akhalkalaki vor face ultima oprire în orașul turc Kars. Noua cale ferată Baku-Tbilisi-Kars (BTK) promite să ofere regiunii o redresare economică. În prima etapă, capacitatea liniei de cale ferata va fi de 5 milioane de tone pe an, iar  în viitor este planificată să crească până la 15 milioane de euro. Negocierile privind realizarea acesti linii de cale ferată au început la mijlocul anilor 1990.

Noua magistrală, care ocolește sistemele de transport din Rusia, va fi folosita de toate statele din Asia Centrală.

 

loading...

Comments are closed.