Preţul biletelor pentru transportul auto vor fi majortate? Ce spune ministrul Economiei, Vadim Brînzan

guvernul sandu, Preţul biletelor pentru transportul auto vor fi majortate, Ce spune ministrul Economiei Vadim Brînzan, transport public chisinau, republica moldova, gara de nord, cursa chisinau balti, 

Preţul biletelor pentru călătoriile cu transportul auto trebuie ajustat, din cauza că aceste tarife sunt menţinute artificial. Totodată, a crescut semnificativ uzura parcului de transport auto în Republica Moldova, ceea ce prezintă pericol pentru cetăţeni. Declaraţia a fost făcută de către ministrul economiei şi infrastructuri, Vadim Brînzan.

Potrivit lui, din 2013 şi până în prezent multe s-au schimbat: carburanţii s-au scumpit, cursul valutar este altul. Referindu-se la Codul Transporturilor, Brînzan menţionează că acesta a fost promovat pentru a satisface interesele operatorilor de transport care au în gestiune două-trei camioane, două-trei autobuze. Ministrul mai declară că „acest sistem este absolut obscur, foarte greu de înţeles. Un sistem în care există un număr foarte mare de jucători mici la nivel de piaţă”.
 

Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor a anunţat de câteva ori că va solicita Guvernului modificarea Codul Transporturilor pentru ca operatorii de transport auto să poată să-şi stabilească singuri tarifele. În august 2018, transportatorii au cerut majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane cu cel puţin zece bani per kilometru, însă majorarea nu a fost aprobată de către Guvernul Filip.

Noul Guvern în frunte cu Maia Sandu posibil că va majora tarifele pentru transportul public, însă la moment nu este clar cu câte procente.

Image result for gara de nord chisinau

Total
0
Shares
Total
0
Share