Prietenul și aliatul politic al lui Ilan Șor pretinde la funcția de președinte al Comisiei Europene

Șor, Ilan Șor, partenerii lui Șor, partenerii europeni ai lui Șor, primarul de Orhei

Președintele Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, Jan Zahradil, un influent lider politic european, aliatul și prietenul președintelui Partidului „ȘOR”, primarul de Orhei Ilan Șor, este unul din candidații la funcția de președinte al Comisiei Europene. Informația este difuzată de un șir de instituții de presă europene, fiind confirmată de surse din cadrul ACRE, condusă de Zahradil, potrivit kp.md.

Jan Zahradil este un adept activ al dezvoltării Uniunii Europene pe principiile respectării libertății, identității naționale și suveranității statelor membre.

Săptămâna trecută Jan Zahradil a fost în Republica Moldova la invitația Partidului „ȘOR” și a participat la Summit-ul ACRE, un important forum internațional, desfășurat în premieră în țara noastră. În cadrul Summit-ului, și-a exprimat susținerea pentru Partidul „ȘOR”, singura formațiune care face parte din această influentă alianță politică.

În cadrul Summit-ului, dar și al briefingului pentru presă, Zahradil a susținut cu text deschis eforturile Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și a salutat că în țara noastră au apărut politicieni în stare să schimbe starea de lucruri. Jan Zahradil s-a referit în acest sens la liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șor.

„Este încurajator să vezi pe cineva tânăr, inspirat precum Ilan Șor, să încerce să aducă mai bine cetățenilor țării sale, orașului său, să revitalizeze și să reconstruiască instituțiile. Vreau să-l felicit pentru aceste eforturi extraordinare, nu doar pentru compatrioții săi din acest oraș, dar și pentru cetățenii din întreaga țară”, a accentuat președintele ACRE.

Totodată, el a vorbit despre viziunile ACRE referitor la viitorul UE. Potrivit acestuia, Uniunea Europeană are nevoie de mai multă flexibilitate, fără de care nici procesul de extindere nu va putea continua. Jan Zahradil a menționat că ACRE, deși este o alianță tânără (fondată în 2009) a reușit deja să se manifesteze ca o forță politică formidabilă care trebuie abordată cu toată seriozitatea.

Principala deosebire față de alte alianțe politice europene este că ACRE optează pentru mai multe libertăți și flexibilitate pentru statele membre.

„Noi toți putem să trăim ca o familie unită de națiuni, dar, în același timp, fiecare stat să-și păstreze identitatea națională, care nu trebuie să fie înlocuită de vreo identitate europeană, sau de vreun concept pan-european. Acesta este laitmotivul care ne deosebește de alte partide care doresc să creeze un fel de Statele Unite ale Europei”, a explicat Jan Zahradil.

În cadrul Summit-ului ACRE, găzduit de Partidul Politic „ȘOR” la Orhei, liderul formațiunii Ilan Șor  a declarat că poziția formațiunii sale față de relațiile cu Uniunea Europeană coincide cu cea a ACRE – adică o Europă a libertăților. „Nu avem nevoie de credite din Europa. Avem nevoie de prietenie, cultură și comunicare. Noi putem singuri să ne hrănim. Eu știu cum să facem ca bugetul Republicii Moldova să fie suficient pentru a realiza toate necesitățile și doleanțelor locuitorilor săi”, a precizat Ilan Șor.

Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni reunește partide dedicate libertăților individuale, suveranității naționale, democrației parlamentare, statului de drept, proprietății private, taxelor reduse, mijloacelor sigure, comerțului liber, concurenței deschise și succesiunii puterii. ACRE este al treilea cel mai influent grup politic în Parlamentul European în care deține peste 70 de mandate, iar formațiunile membre sunt la guvernare în mai multe state, inclusiv în Marea Britanie, Italia, Cehia, Slovacia, Israel și Polonia.

Total
0
Shares
Total
0
Share