Prim-ministrul a efectuat o vizită la spitalul raional Vulcănești

Ion Chicu, Vizită în sudul țării, Spital Vulcănești

Prim-ministrul Ion Chicu, însoțit de Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, a vizitat astăzi spitalul raional din orașul Vulcănești. În spital activează 14 medici, 65 de asistente medicale și 40 de angajați tehnici.

Instituția medicală a fost fondată în anul 1956 și deservește populația raionului Vulcănești, care constituie cca 24 mii de oameni.

Spitalul este într-o fază finală de modernizare, proces susținut de Guvernul Turciei. Conducerea instituției a informat premierul despre investițiile realizate în ultima perioadă, dar și despre problemele care le mai confruntă, cele mai stringente fiind lipsa personalului calificat și a echipamentului medical modern.

Prim-ministrul a comunicat cu pacienții și cu personalul medical și a menționat că instituțiile medico-sanitare sunt un element important în infrastructura care determină calitatea vieții.

Ion Chicu a mulțumit personalului medical pentru atitudinea afectuoasă față de pacienți, apreciind-o ca fiind nu mai puțin importantă decât tratamentul în sine. Șeful Cabinetului de miniștri a vorbit despre intențiile Guvernului referitoare la dezvoltarea sistemului medical, printre care e și creșterea cu 10% a salariilor personalului medical aprobată la ultima ședință a Executivului.

Citește și: Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat un liceu din sudul țării

Total
0
Shares
Total
0
Share