Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat un liceu din sudul țării

Ion Chicu, Premierul Republicii Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din satul Colibași, raionul Cahul.

În liceu activează 55 de profesori care învață circa 560 de elevi din clasele I-XII. Liceul este frecventat de copiii din Colibași și din satele vecine – Vadul lui Isac, Brînza și Văleni. În satul Colibași sunt înregistrați circa șase mii de locuitori, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Clădirea liceului a fost construită în anul 1964 și de atunci nu a mai fost renovată. În prezent, în cadrul blocului central al instituției se execută lucrări de reparație capitală cu suportul FISM. Costul contractului este de 11,5 milioane de lei. Dar, de fapt, pentru modernizarea totală a blocului mai sunt necesare circa 3,5 milioane de lei. Renovarea liceului urmează să fie finalizată în luna august 2020.

Autoritățile publice locale au rugat șeful Guvernului să contribuie la identificarea mijloacelor financiare necesare pentru finalizarea lucrărilor.

„Conștientizăm că educația este o prioritate, trebuie să facem tot posibilul să identificăm resursele necesare. Vom documenta cazul. Nu putem admite să lăsăm lucrările executate pe jumătate”, a menționat premierul.

Prim-ministrul Chicu a avut o discuție la Primărie cu conducerea localității și un grup de consilieri, în cadrul căreia au abordat problemele satului și căile de soluționare a lor.

Citește și: Un deputat din PDM crede că la următoarea ședință a Parlamentului va fi reținut. „Se fac presiuni”

Total
0
Shares
Total
0
Share