Alte știri

Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumului Hârbovăț – Onișcani – Dereneu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de lucru în raionul Călărași, prim-ministrul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumului Hârbovăț – Onișcani – Dereneu, cu o lungime de 9,9 km.

Potrivit proiectului, structura rutieră urmează a fi reparată în întregime, astfel drumarii lucrează la aplicarea unei îmbrăcăminte rutiere noi, amenajarea intersecțiilor, instalarea parapetelor metalice și aplicarea marcajului rutier.

Reabilitarea Coridorului face parte din „Programul de Îmbunătățire a Drumurilor locale” și este finanțat de Banca Mondială. Costul total al lucrărilor este de cca 88 de milioane de lei.

Premierul a fost informat de către reprezentantul Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop că la moment sunt efectuate peste 65% din lucrări. Reparația drumului va fi încheiată în luna martie 2021.

„Așteptăm calitate de la acest drum, deoarece construim un drum pentru zeci de ani și pentru mai multe generații. Guvernul va continua să investească în infrastructură pentru a dezvolta astfel economia în toate regiunile țării”, a spus Ion Chicu.

Primarul localității Onișcnai, Ghoerghe Grecu a menționat că reparația drumului va asigura accesul a peste 12 mii de cetățeni spre centrele de sănătate, educație și comerț.

„Este un proiect așteptat mult de locuitorii din sate. Aici avem post de salvatori și pompieri, centrul de urgență, la fel, transportăm copii spre școli și grădinițe de la Hârbovăț la Onișcani. Drumul va asigura un trafic pentru toți locuitorii, în special pentru copii, dar și pentru agenții economici care se orientează să-și dezvolte afaceri acolo unde este infrastructură dezvoltată. Deja în regiune se sădesc livezi și operatorii economici își fac calcule de investiții”, a spus primarul.

Citește și: Ion Chicu: „Vom crește salariile cadrelor medicale până când tinerii vor rămâne să activeze în țară”

loading...

Comments are closed.