Prima țără din UE care a aprobat vaccinul Sputnik V. Care sunt restul statelor din lume care au aprobat vaccinul rusesc

Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria a înregistrat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, a declarat Fondul rus de investiții directe, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

Ungaria a devenit primul stat din UE care a permis oficial utilizarea vaccinului “Sputnik V” pe teritoriul său.

Fondul rus de investiții directe anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria (OGYEI)“, a precizat fondul.

Conform unei proceduri similare, vaccinul “Sputnik V” a fost înregistrat anterior în Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. De asemenea, preparatul este înregistrat în Rusia și Belarus.

Ungaria este prima țară din UE care a apreciat la justa valoare avantajele vaccinului rus “Sputnik V” și care a aprobat utilizarea acestuia pe teritoriul său. Aceasta este o decizie importantă care demonstrează evaluarea ridicată a siguranței și eficacității vaccinului la un nivel de peste 90% de către partenerii noștri din Ungaria“, a spus șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev.

Citește și: Suedia prelungește restricțiile împotriva Covid. Țara a depășit 10.000 de decese

Total
0
Shares
Total
0
Share