Primar către Maia Sandu și Năstase: Egoismul politic va duce la destrămarea blocului ACUM și la venirea în forță a PSRM

nastase dodon maia, acum psrm, parlament guvern moldova
 

Primarul satului Capaclia din raionul Cantemir, Alexei Busuioc, pe o rețea de socializare, s-a referit la viitoarele alegeri locale din 20 octombrie. Totodată, primarul a venit cu unele recomandări pentru actuala conducere a țării, informează Provincial.

„Stimați colegi și prieteni, Văd forfota care se face în teritoriu în ajun de alegerile locale. Decizia blocului ACUM de a merge în comun este una foarte corectă! Dar, faptul că PAS și DA au început a face organizații teritoriale diferite înainte de alegerile locale, este una neinspirată. Egoismul politic va duce la destrămarea blocului și la venirea în forță a socialiștilor și altor emergenți de stânga.
PAS vine cu candidatura lor la funcția de primar în sate și orase, DA vine cu candidatura lor la funcția de primar, că după asta va fi selectat cel mai bun. GREȘEALĂ FATALĂ!!!”, a scris, pe Facebook, Busuioc.

„Explicație: Cel care va fi pierdant în bătălia pentru candidat la funcția de primar va lucra în campania electorală contra candidatului blocului! (pe alocuri chiar se va duce la socialiști sau alte partide și va discredita blocul prin toate posibilitățile) Stimați colegi din blocul ACUM, pentru prima oară am susținut o guvernare (de obicei am fost în opozitie, personal cu toate guvernările) Nu-mi este indiferentă acum soarta acestui bloc”, a mai adăugat Primarul.

În acest fel, Busuioc a venit cu unele recomandări.

„Vă dau un sfat din teritoriu: Opriți selectarea candidaților PAS și DA fiecare aparte! Uitați de interesele de partid măcar până după alegerile locale. După asta mergeți și faceți structurile organizațiilor de partid în teritorii, dar acum opriți-vă cât nu este târziu! Prin raioane același lucru. Oamenii se poziționează din două partide diferite pe același eșichier al blocului ACUM. Catastrofa este inevitabilă. Odată procesul pornit și nemulțumirile în teritorii abia încep. Soluții: 1. Coordonarea la nivel central a candidaturii unice din partea blocului ACUM prin sate și orașe, fără selectarea a două candidaturi din două partide diferite, după care ulterior una cade. 2. Unirea celor două partide PAS și DA într-un singur partid, de exemplu partidul politic ACUM până în data de 31 august 2019. Astea sunt viziunile unui cetățean de rând din sat cu o poziție civică accentuată”, a conchis Busuioc.

Total
0
Shares
Total
0
Share