Actualitate

Primar: Până la sfârșitul lui 2021, parcurile de troleibuze și autobuze vor fi completate cu 240 de unități noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârșitul lui 2021, parcurile de troleibuze și autobuze vor fi completate cu 240 de unități noi. În cadrul ședinței din această dimineață de la Primărie, Ceban a declarat că într-un an de zile a reușit să reînnoiască parcurile de transport public cu 83 de unități de transport.

„Se lucrează intens pentru modernizarea și acoperirea cu unități suplimentare a transportului public în capitală. Doar în ultimul an, pe străzile capitalei, pe rutele municipale suplimentar au fost puse 60 de troleibuze. 18 autobuze din lotul celor 58 achiziționate deja circulă, iar celelalte urmează în curând să fie livrate. Pe străzi au apărut primele 5 autobuze ISUZU noi achiziționate din lotul de 100 de autobuze noi, care vor ajunge toate până la finele anului curent.

Încă 5 autobuze ISUZU au ajuns la Chișinău și urmează să fie puse în circulație, în scurt timp. În curând, pe una din cele mai solicitate rute, nr.22, vor apărea cele 2 autobuze articulate din Italia, care acum sunt în regim de testare. Toate unitățile când ajung la Chișinău sunt testate, după puse în circuit.

Facem tot posibilul pentru a completa în totalitate numărul necesar de troleibuze și autobuze. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în Chișinău”, a declarat Ceban.

Primarul spune că pe lângă faptul că aduce transport, sunt reparate și Parcurile urbane de troleibuze și autobuze, care au ajuns într-o stare dezastruoasă, oamenii fiind nevoiți să muncească în condiții inumane.

„De asemenea, vom face tot posibilul să majorăm salariile angajaților din acest domeniu. Vom continua să muncim și să îmbunătățim condițiile pentru toți cetățenii acestui oraș”, a conchis edilul.

loading...

Comments are closed.