Social

Primăria capitalei a stabilit: Scările de granit din Parcul „Valea Morilor” din capitală vor fi reconstruite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scările de granit din Parcul „Valea Morilor” vor fi reconstruite. Consiliul Municipal Chişinău (CMC) a aprobat astăzi Acordul de grant pentru finanţarea lucrărilor, relatează MOLDPRES.

Potrivit deciziei CMC, Primăria capitalei îşi asumă cheltuieli în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie aproximativ 945 mii de lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în luna martie, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a specificat că accesul la scările ce urmează a fi reconstruite este din strada Alexei Mateevici din capitală. „Proiectul și lucrările urmează a fi efectuate de specialiști din țara noastră”, a spus Brânzaniuc.

Pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”, Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18,9 mln de lei din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti, care la 18 decembrie 2017 a decis finanţarea proiectului „Reconstrucţia Scării de granit din municipiul Chişinău, Republica Moldova, parte a proiectului Reconstrucţia lacului de acumulare „Valea Morilor”, tranşa a IV-a”.

Finanţarea lucrărilor de reconstrucţie are loc în baza Înţelegerii de cooperare încheiată între Sectorul I al municipiului Bucureşti, România, şi Pretura sectorului Centru al municipiului Chişinău.

În octombrie 2016, în Parcul „Valea Morilor” a fost inaugurată Scara Cascadelor și Rotonda. Atunci, proiectul a costat 15 mln de lei, bani alocați din bugetul Primăriei municipiului Chișinău.

loading...

Comments are closed.