Alte știri

Primăria Chișinău se pregătește de lupta cu noul val de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Chișinău urmărește cu atenție evoluția epidemiologică prin coronavirus, mai ales că statistica denotă o creștere zilnică a noilor cazuri de COVID-19.

Ieri, la nivel național au fost înregistrate 787 noi cazuri noi, iar în Chișinău – 175 persoane confirmate cu acest virus.

Este cea mai înaltă statistică din acest sezon.

Potrivit lui Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău, urmează convocarea Comisiei extraordinare de sanatate publică Chișinău. Membrii Comisiei vor discuta și analiza situația epidemiologică și incidența prin SARS CoV-2 în municipiu.

“Conform Planului de control și răspuns al sistemului de sănătate din mun. Chișinău, deocamdată avem activate spații suficiente la Centrul COVID-19 de la Moldexpo.

În prezent, aici sunt internați 260 pacienți (din 350 paturi staționar).
– În ATI ieri seara erau internate 17 persoane, din cele 30 paturi de terapie intensiva disponibile.

Tot acolo, avem 100 paturi de triaj pentru suspecți.

Dar ocuparea paturilor se schimbă în fiecare minut.

La necesitate, am pregătit pentru activare Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie cu 150 paturi, inclusiv stabilim și o sectie de ATI cu 6 paturi.
La necesitate, vom activa gradual și alte spitale municipale.

Am solicitat din nou Ministerului Sănătății o întrunire pentru coordonarea acțiunilor comune privind gestionarea pandemiei COVID, inclusiv vaccinarea, dar și masurilor de sănătate publică necesare.
Sperăm să se dea curs acestei propuneri.

Tot, în ședința CESP Chișinău, vom discuta despre identificarea fondurilor din bugetul municipal pentru testarea cadrelor didactice.

Ne asumăm acest proces pentru profesorii din școlile din Chișinău”, a declarat edilul.

loading...

Comments are closed.