Alte știri

Primăria Chișinău va revizui amplasamentele stabilite pentru desfășurarea comerțului ambulant stradal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău va revizui amplasamentele stabilite pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, a înghețatei și a produselor de patiserie fără cremă, în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale din capitală.   

Urmăriți-ne și pe Telegram!

De asemenea, autoritățile municipale vor propune spre aprobare scheme revizuite de desfășurare a activității de comerț, cu băuturi răcoritoare și înghețată, cu reducerea numărului de unități de comerț ambulant.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Totodată, în termen de 2 săptămâni, va fi prezentat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău și Planul de implementare al conceptului. Mai mult, în termen de o lună, urmează a fi definitivat Regulamentul privind desfășurarea licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

Săptămâna trecută, din cauza acțiunilor abuzive ale unor agenți economici, care au amplasat gherete în parcuri și pe trotuare, în mod ilegal, primarul general, Ion Ceban a revocat dispoziția nr. 245-d din 01.06.2020 „Cu privire la desfășurarea comerțului ambulant stradal în perioada sezonului estival 2020″. De asemenea, obiectivele de comerț amplasate fără acte permisive, au fost evacuate.

Pe parcursul săptămânii curente, primarul general, Ion Ceban, a avut un dialog, în cadrul unei ședințe online, cu agenții economici de profil, care își desfășoară activitatea onest, în limitele normelor legale, unde s-a discutat despre posibilitatea de a redresa situația, având în vedere că perioada estivală de abia a început și este necesar de a oferi cetățenilor posibilitatea de a cumpăra băuturi răcoritoare și înghețată în parcuri și în zonele aglomerate din oraș.

Citește și: Primăria Chișinău scoate la mezat 50 de loturi de teren din capitală

loading...

Comments are closed.