Politic

Primarul de Băcioi îi ripostează ex-primarului de Chișinău: „nimeni nu m-a presat pentru a adera la PUN”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul din localitatea Băcioi, municipiul Chișinău, Vitalie Șalari, care a părăsit recent Partidul Liberal (PL), este acum criticat dur de fostul primar de Chișinău. Dorin Chirtoacă îl acuză pe Vitalie Șalari că ar fi făcut acest pas fiind constrâns de Partidul Democrat din Moldova (PDM). Primarul de Băcioi neagă aceste acuzații. Mai mult decât atât, el îl roagă pe Chirtoacă măcar în al doisprezecelea ceas să se trezească la realitate.

„Cu riscul de a vă dezamăgi vă marturisesc că, nimeni nu m-a presat pentru a adera la PUN. Motivul pentru care am părăsit Partidul Liberal este comportamentul lui Mihai Ghimpu și comportamentul dumneavoastră. Ani de zile am muncit pentru PL convins că muncim pentru Unire. În timp ce eu și colegii mei munceam pentru ideea naționala, Mihai Ghimpu și domnia ta făceați alianță cu Vladimir Plahotniuc. Când nouă ni se făceau dosare penale, Mihai Ghimpu promova desemnarea domnului Vladimir Plahotniuc la funcția de Prim-ministru al RM. Până la arestarea dumneavoastră nu v-am auzit să vorbiți despre dictatură și binom, din contra, vă simțeați foarte confortabil în alianța cu Partidul Democrat. La fel de confortabil v-ați simțit și când, Mihai Ghimpu cu sprijinul lui Igor Dodon l-a demis pe Anatol Șalaru”, a scris azi pe facebook primarul de Băcioi, Vitalie Șalari.

Primarul de Băcioi susține că a aderat la Partidul Unității Naționale (PUN), pentru că atât el cât și colegii săi au încredere în președintele Traian Băsescu și au încredere că PUN este partidul Unirii și oportunității de a aduce bunăstarea, prosperarea și lucrurile frumoase la noi acasă.

„Și eu și dumneavoastră știm că Partidul Liberal s-a transformat într-un SRL aflat la dispoziția lui Mihai Ghimpu și a camarilei sale pe care o cunoașteți foarte bine. Prin corupția pe care ați admis-o în primaria Chișinău, prin înțelegerile oculte pe care Mihai Ghimpu le-a făcut, nu în interesul oamenilor dar exclusiv în interesul camarilei, ați compromis ideea de unire, ați dezamăgit și ați murdărit prin corupție idealul tuturor românilor.
Inclusiv demisia dumneavoastră din funcția de primar al Chișinăului este făcută nu în interesul oamenilor, daca v-ar fi păsat de oameni demisionați înainte de referendum și nu permiteați să se consume milioane de lei, dar în interesul aceleiași camarile conduse de Mihai Ghimpu și a dorinței sale de a-și salva ceea ce a mai rămas din PL. 
Măcar în al doisprezecelea ceas, domnule Chirtoacă, treziți-vă!”, încheie Vitalie Șalari.

Telegraph.md amintește că primarul, viceprimarul și 7 consilieri din localitatea Băcioi, din municipiul Chișinău, au părăsit recent Partidul Liberal (PL) condus de Mhai Ghimpu, și au aderat la Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

loading...

Comments are closed.