Social

Primul Director general al ANRE a decedat din cauza COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul director al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), Anatolii Saracuța, a pierdut lupta cu noul coronavirus. Despre acest lucru s-a anunțat pe pagina de Facebook S.A. „MoldovaGaz”, transmite Telegraph.md, cu referire la Regional.md

După instituirea autorităţii de reglementare în domeniul energetic, sub conducerea domnului Anatolie Saracuţa a fost pus fundamentul reglementării sectorului energetic în Republica Moldova, pe principii moderne de reglementare, bazate pe economia de piaţă, servicii calitative prestate de către întreprinderile energetice şi relaţii corecte cu consumatorii. Crearea colectivului Agenţiei, promovarea şi dezvoltarea angajaţilor autorităţii de reglementare a fost una din realizările de bază ale Consiliului de Administraţie condus de către domnul Anatolie Saracuţa.

Este de netăgăduit aportul domnului Anatolie Saracuţa la crearea cadrului de reglementare al sectorului energetic, inclusiv elaborarea metodologiilor tarifare, transpunerea în legislaţia naţională a principiilor europene de reglementare a sectorului energetic şi funcţionarea întreprinderilor din sector în interesul consumatorilor, prestând servicii de calitate, concomitent cu desfăşurarea eficientă a activităţilor reglementate.

Domnul Anatolie Saracuța s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul energetic, iar colegii l-au apreciat pentru spiritul inovator, pentru vastele cunoştinţe şi pentru principialitatea de care a dat dovadă pe parcursul activităţii în cadrul Agenţiei. A reuşit întotdeauna să convingă şi să-și apere poziția cu argumente şi cu bună voință.

Citește și: OrheiLand rămâne închis, anunță IGP

loading...

Comments are closed.