Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hâncești examinată de Prim-ministrul Ion Chicu

Ședință, Guvern, Ion Chicu, Botnari, Aprovizionare cu apă, Hâncești

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hâncești.

Această problemă a fost enunțată de autoritățile locale în cadrul vizitei recente a Prim-ministrului în raionul Hîncești. La ședință au participat reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului Hîncești și primarii satelor respective.

Șeful Executivului a fost informat despre problema tergiversării lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localități din raionul Hîncești, amplasate în lunca rîului Prut, finanțat de Fondul Ecologic Național. Proiectul a demarat în anul 2013 și nu este finalizat până în prezent, din cauza incapacității agentului economic contractat. Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 mil. de lei. Până la moment, au fost valorificate 37 de milioane lei.

„Aprovizionarea cu apă aste una din prioritățile Guvernului, precum construcția drumurilor, iluminarea, etc. Sunt multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Trebuie să le revitalizăm. Vreau să discutăm la ce etapă sunt lucrările, care sunt problemele și ce este necesar de întreprins din partea Guvernului ca proiectul să fie finalizat cu succes”, a menționat Prim-ministrul.

În finalul ședinței, premierul a solicitat implicarea autorităților de specialitate, inclusiv a Agenției de Supraveghere Tehnică, astfel încât să fie determinată executarea lucrărilor conform contractului, fiind  asigurată calitatea lucrărilor și termenii cât mai restrânși.

Citește și: Statistica Centrului Național Anticorupție: Polițist, medic și vameș cele mai CORUPTE profesii din Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share