Actualitate

Procesul penal în privința lui Marc Tkaciuk, clasat de PCCOCS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a dispus scoaterea lui Marc Tkaciuk de sub urmărire penală și clasarea procesului penal în care acesta era vizat.

Respectiva cauză penală a fost pornită de Procuratura Anticorupție pe 21 septembrie 2017, pe faptul pretinselor acțiuni de evaziune fiscală, comise de către factori de decizie ai Scolii Antropologice. În aceiași zi, dosarul a fost expediat pentru investigare, conform competenței, la PCCOCS, care a efectuat actiuni de urmărire penală ce nu impuneau implicarea unor persoane concrete. Acum trei luni, Marc Tkaciuk a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat, ultimul negând bănuiala.

Rezultatele obținute ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală au permis concluzionarea lipsei faptului infracțiunii.

Potrivit legislației, decizia Procuraturii poate fi contestată în ordine ierarhică, iar ulterior, la judecătorul de instrucție.

Citește și: Grupul PRO MOLDOVA în disperare: Sesizarea depusă de Sârbu la CC este o tentativă de a stopa investigarea furtului miliardului și concesionarea AIC

loading...

Comments are closed.