Actual

Procuratura Anticorupție a trimis în judecată dosarul unui ofițer al INI. Polițistul ar fi estorcat 2 000 de euro de la un afacerist

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 15 februarie 2022, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui ofițer principal de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea pasivă, manifestată prin pretinderea și acceptarea personal a mijloacelor bănești, ce nu i se cuvin, pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale sau contrar acesteia, acțiuni săvârșite prin estorcare de bani (art.324 alin.(2) lit.c) din Codul penal).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mai exact, acesta este învinuit de procurori că, fiind persoană publică, exercitând atribuțiile de ofițer principal de investigații, specializat în investigarea infracțiunilor în domeniul transporturilor, în decembrie 2021, s-a deplasat la sediul unei companii din mun. Chișinău, al cărui gen de activitate este prestarea serviciilor de reparație a automobilelor, unde a întocmit un proces-verbal de cercetare la fața locului, în rezultatul căreia a sigilat sediul unde își desfășoară activitatea această întreprindere.

Ulterior, acesta i-a comunicat administratorului companiei vizate că, ar putea fi aplicată o amendă de ordinul sutelor de mii de lei, sau eventual să fie intentată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunilor de practicare ilegală a activității de întreprinzător sau evaziune fiscală și în acest scop a pretins de la acesta, bani ce nu i se cuvin, în sumă de 2 000 Euro, echivalentul a 39 755,4 lei.

În continuare, sub controlul organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție și a procurorilor anticorupție, în biroul de serviciu al ofițerului de investigație, ultimul a primit de la administratorul companiei vizate, suma extorcată de 1 900 Euro, echivalentul a 37 958,2 lei, care în cadrul percheziției de către organul de urmărire penală au fost ridicați de la acesta.

Ofițerul vizat în cadrul investigațiilor penale a fost reținut, iar la moment în privința sa este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu.

loading...

Comments are closed.