Politic

Procuratura Anticorupție confirmă reținerea consilierului fostului ministru al finanțelor Negruță. A adus prejudiciu de peste 1.5 milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție confirmă faptul că fostul consilier de la Ministerul Finanțelor, Veaceslav Mămăligă, a fost reținut recent, așa cum a anunțat ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță, într-o adresare publică.

Anastasia Mihalceanu de la Serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție a declarat pentru presă că Veaceslav Mămăligă are calitatea de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, soldat cu urmări grave (art. 328 alin.3 Cod Penal), iar prejudiciul estimat depășește suma de 1,5 milioane de euro, transmite Ziarul Național.

În cadrul investigației se examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat. Cauza penală a fost pornită la data de 18 mai 2017. Învinuitul Veaceslav Mămăligă, care a deținut funcția de președinte al grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective, a fost reținut la 3 aprilie 2018, iar la 5 aprilie, instanța de judecată, la demersul procurorului, a emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru un termen de 30 de zile. Pe 2 mai 2018, arestul a fost prelungit cu încă 30 de zile. În cadrul cauzei penale, statut de bănuit mai au și alți patru membri ai grupului de lucru menționat. Prejudiciul adus bugetului public este estimat la 1 566 920 de euro, ca rezultat al fraudării procedurii de petrecere a licitației și acceptării ofertei a unui agent economic, care nu corespundea sarcinilor tehnice”, a spus Mihalceanu.

loading...

Comments are closed.