Externe

Procurorul general al Spaniei anunţă că Carles Puigdemont va fi acuzat de rebeliune. Fostul premier catalan riscă 30 de ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general al Spaniei a anunţat, luni, că fostul lider catalan Carles Puigdemont, alături de alţi foşti oficiali ai regiunii, vor fi acuzaţi de rebeliune, după ce Parlamentul regional a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Spania, relatează NY Times, citat de mediafax.

Potrivit declaraţiei procurorului general, José Manuel Maza, liderii catalani vor fi puşi sub acuzare pentru rebeliune, insurecţie şi pentru deturnarea fondurilor publice. Liderii catalani vor trebui să răspundă acuzaţiilor în faţa Curţii Supreme de Justiţie din Spania.

Potrivit legilor din Spania, pentru rebeliune liderii catalani pot fi condamnaţi la 30 de ani de închisoare, pentru insurecţie pot primi 15 ani de închisoare, iar pentru deturnarea fondurilor publice pot fi condamnaţi la şase ani de închisoare.

Acest anunţ al procurorului general vine în contextul în care Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei, iar Guvernul de la Madrid a iniţiat procedurile pentru preluarea controlului asupra regiunii.

 

loading...

Comments are closed.