Alte știri

Profilul unui killer mediatic: Val Butnaru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru Val Butnaru fiecare zi de mâine nu este la fel. Este plină de multă minciună, propagandă cu venin de mambă și visuri schizofrenice.

Val Butnaru este un exemplu clasic de killer mediatic, doar că de o calitate inferioară, mediocră și mizerabilă. Eticheta de jurnalist și om de presă, pe care și-o atribuie nefondat, poate să o arunce la gunoieștea istorie, pentru că o etichetă de jurnalist nu are nici o afinitate cu meseria de killer mediatic.

Cariera profesională a lui Val Butnaru, de-a lungul anilor, a cunoscut o metamorfoză halucinantă și a fost influențată la maxim de „harassmentul politic” autohton.

De la început a reușit să fie portavoce și naș de cununie pentru Iurie Roșca, care, la moment, și-a pervertit capital creierul cu doctrinele lui Putin de a construi un imperiu global al ortodoxiei ruse. Pe urmă, Val Butnaru a reușit să intre în grația lui Vlad Filat și pentru ani buni a constituit un scut mediatic de nădejde pentru ideologia PLDM-ului de „a înverzi Republica Moldova” și a instaura în țară o dictatură a privatizărilor ilegale și a schemelor de contrabandă cu țigări.

După ce proiectul PLDM a eșuat și s-a dovedit unul fără potență politică, Val Butnaru pur și simplu a rămas cu titlul de „jandarm personal” al lui Victor Țopa, prietenul de cataramă al lui Filat. În unele locuri se mai arată un promotor aprig al tulburărilor psihice pe care le emană Renato Usatîi, un personaj politic neadecvat la comportament, băut la cap și cu o istorie criminală de profil.

Dar cea mai creativă legătură politică pe care Butnaru și-a închegat-o în ultimul timp este cea cu Veceslav Platon – raiderul și prădătorul de bănci nr.1 din spațiul CSI, care, în următorii 18 ani, îți va odihni oasele, pe bună dreptate, conform legii, în penitenciarile din Republica Moldova. Ce poate să-i lege pe Butnaru și Platon? Vechile cunoștințe comune. Vlad Filat și Victor Țopa. Părinții fondatori ai corupției moldovenești.

Voala! Metamorfoza lui Val a atins punctul G al depravării morale și politice.

Când se va scrie „Cartea Neagră a Jurnalismului din Republica Moldova”, Val Butnaru v-a ocupa un loc de cinste. Locul de vârf al jurnalismului murdar din Republica Moldova.

(c) Teodor Bucătari

loading...

Comments are closed.