Proiectul politicii bugetar-fiscale pe anul 2024 a fost supus consultărilor publice

Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024 a fost supus consultărilor publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe. În premieră, acest document este examinat atât de devreme în calendarul bugetar, fapt salutat de reprezentanții mediului de afaceri pentru că le oferă o predictibilitate în desfășurarea activității.

Președintele Comisiei, Radu Marian, a apreciat propunerile lansate în cadrul consultărilor, acestea urmând a fi analizate înaintea aprobării documentului în cea de-a doua lectură. „Este o responsabilitate importantă a statului ca atunci, când se adoptă politica bugetar-fiscală pentru anul viitor, să se țină cont de interesele tuturor – angajatorilor, angajaților, tuturor domeniilor de activitate în stat”, a remarcat Radu Marian.

PROIECTUL conține instrumente fiscale de atragere și menținere a forței de muncă calificate; revizuirea mecanismelor de calculare și achitare a impozitelor și taxelor în vederea simplificării și clarificării cadrului legislativ, premise pentru descurajarea fenomenului „salariului în plic”, măsuri de îmbunătățire a administrării fiscale, etc. Totodată, alte măsuri de politică bugetară au menirea de a concretiza situațiile ambigue existente în legislația bugetar-fiscală și a aduce mai multă claritate asupra înțelegerii și aplicării acesteia. De asemenea, proiectul urmărește continuarea procesului de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunii Europene, prioritar, în partea ce ține de TVA și accize.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share