Sport

Promovarea sporturilor de masă, pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Perspectivele colaborării în scopul susținerii și dezvoltării acțiunilor sportive de masă în anul 2020 a fost principalul subiect abordat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ion Gheorgiu, în cadrul unei întrevederi cu Dmitri Voloșin, fondatorul organizației sportive obștești „Sporter”.

În debutul discuțiilor, ministrul Corneliu Popovici a menționat că promovarea sportului de masă și a unui mod de viață sănătos, în rândul elevilor și tinerilor reprezintă o prioritatea a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

La rândul său, Dmitri Voloșin a afirmat că A.O. Sporter își propune atragerea și implicarea unui număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova în activităţi sportive în aer liber, alături de familie şi prieteni.

La final, părțile au convenit asupra organizării în anul 2020 a unui șir de acțiuni sportive cu caracter de masă cum ar fi: „Săptămâna Europeană a Sportului”, „Maratonul Internațional Chișinău”, „Velo Hora”, „Rubicon Summer” etc.

Citește și: Arena Chișinău își va deschide porțile pe 1 mai

loading...

Comments are closed.