Proprietarii terenurilor din capitală pe care crește ambrozie vor fi sancționați de Primărie

Primăria municipiului Chișinău va aplica amenzi tuturor proprietarilor pe ale căror terenuri crește ambrozie, transmite Moldpres,md

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, aplicarea de amenzi persoanelor pe ale căror terenuri crește ambrozia. “Este inadmisibil ca pe terenurile aflate în gestiunea unor instituții școlare să crească ambrozie. Solicit ca instituțiile în drept să aplice sancțiuni tuturor persoanelor fizice ori juridice, pe ale căror terenuri crește ambrozie. Probabil, în acest mod, se va conștientiza că această plantă reprezintă un real pericol pentru persoanele alergice”, a spus edilul.

Ceban a cerut administrației întreprinderii municipale Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi să discute subiectul eradicării câmpurilor de ambrozie și cu primarii din suburbiile capitalei, localități în care există terenuri de ambrozie.

Serghei Carp, directorul Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, a specificat că în capitală ambrozia este nimicită cu ierbicide. În acest sens, în săptămâna precedentă au fost prelucrate aproximativ 1,6 hectare de pe teritoriul orașului.

Total
0
Shares
Total
0
Share