Alte știri

Provocările în domeniul securității și inteligenței artificiale, discutate în cadrul Conferinței Forumului Parlamentar pentru Securitate și Informații

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a participat astăzi la lucrările Conferinței Forumului Parlamentar pentru Securitate și Informații, în regim online.

Conferința a fost găzduită de Adunarea Națională a Ungariei și constituie o oportunitate de dialog între parlamentari cu privire la inițiative legislative, tehnologii și bune practici în domeniul combaterii traficului de ființe umane, a spălării banilor, a infracțiunilor cibernetice și terorismului.

La eveniment au participat peste 210 reprezentanți ai forurilor legislative și experți în domeniu, din 55 de țări ale lumii.

Programul Conferinței a inclus dezbateri asupra subiectelor privind riscurile utilizării criptomonedelor, provocările privind reglementarea utilizării acestora, comerțul ilicit, spălarea banilor prin intermediul comerțului, investițiile străine în contencios, e-comerțul, traficul de produse contrafăcute, finanțarea ilicită, soluțiile software pentru integritatea financiară.

Discuțiile au vizat sporirea conștientizării, în rândul  parlamentarilor, asupra unor aspecte complexe a subiectelor de pe agenda Conferinței, care  pot pune în pericol securitatea și realizările comunității internaționale din domeniu securității și informației.

Conferința Forumului Parlamentar pentru Securitate și Informații, urma să se desfășoare în luna mai 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

loading...

Comments are closed.