PSDE cere PAS-lui să oprească abuzurile politice și administrative

Partidul Social Democrat European condamnă acțiunile ilegale comise împotriva președinților de raion din Căușeni și Leova, Nicolae Gorban și Nicolae Prițcan.

„Este un semnal îngrijorător! Cunoaștem că asemenea abuzuri au avut loc și la Criuleni. Avem semnale că astfel de ilegalități pot fi comise și în alte raioane. Scopul nostru este sa restabilim dreptatea, să revenim în albia normalității și să prevenim multiplicarea acestor cazuri de încălcare gravă a legislației”, a declarat președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula.

Este clară situația dificilă a actualei guvernări care în urma votului cetățenilor din 2019, la nivel local a obținut doar un singur mandat de președinte de raion. Este evidentă dorința agresivă a guvernanților de a avea cât mai mulți aleși locali, în ajunul alegerilor locale generale din 2023.

„Cerem actualei guvernări, prin aleșii locali pe care îi controlează, să nu recurgă la astfel de acțiuni ilegale și atacuri raider! Vom apăra pe toate căile legale aleșii locali din partea Partidului Social Democrat European ! Vom folosi tot instrumentarul politic și juridic în acest scop”, a subliniat Președintele Ion Sula.

Printre acțiunile deja întreprinse și pașii următori au fost evidențiate:

1. Informarea comunității internaționale social-democrate despre abuzurile comise împotriva aleșilor locali de către guvernarea din Republica Moldova, în cadrul Congresului Internaționale Socialiste.

2. Sesizarea conduceri nou alese a Internaționale Socialiste despre aceste ilegalități.

3. Adresarea către Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

4. Informarea corpului diplomatic acreditat la Chișinău despre abuzuri pentru a face uz de autoritatea sa și a descuraja guvernarea de la asemenea acțiuni antidemocratice.

5. Organizarea unor proteste la sediul partidului de guvernare, pentru a le cere să înlăture abuzurile și să revină în albia normalității.

“În contextul celor expuse, cerem necondiționat să fie restabiliți în drepturile legale Președintele raionului Căușeni, Nicolae Gorban, și Președintele raionului Leova, Nicolae Prițcan”, a transmis formațiunea.

Total
0
Shares
Total
0
Share