Editoriale

Psiholog: Cum se remediază dependența de sex? Sfaturi practice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dependenţa sexuală este similară celorlalte comportamente compulsive; o întorsătură potenţial distructivă într-o activitate ce are drept scop imbunanatirea vieţii. Definirea dependenţei de sex depinde mai puţîn de comportamentul în sine şi mai mult de motivaţiile personale, potrivit psihologilor.

Dependenţă sexuală constă în lipsa capacităţii de a controla sau amână sentimentele sau acţiunile de natură sexuală. Nevoia de excitare se substituie celei de intimitate. În final, căutarea acesteia devine mai importantă decât familia, carieră, chiar sănătatea şi siguranţă personală.
 
În timp preocupările sexuale înregistrează o creştere din punct de vedere al timpului şi energiei, dependentul de sex urmează o rutină conform căreia acesta acţionează pe baza dorinţelor, fapt urmat de sentimente de respingere, ruşine, disperare şi confuzie.
 
Poate fi folositor să supunem definiţiile dependenţei unei analize mai atente. Dependenţă se caracterizează prin utilizarea sau exercitarea repetată, căutarea compulsivă a unei substanţe sau acţiuni în ciuda consecinţelor de ordin social, psihologic şi/sau fizic.
Confesiunea unei femei de 75 de ani, Cum se făcea amor acum jumătate de secol, xxx videoDependenţă este deseori dar nu întotdeauna urmată de dependenţă fizică, un sindrom de sevraj şi de toleranţă. Dependenţă fizică este descrisă asemenea unei stări psihologice de adaptare la o substanţă a cărei absenţa produce simptome şi stări de sevraj.
 
Acestea din urmă constau într-un set previzibil de simptome şi cauze că urmare a renunţării bruşte, sau a reducerii dozei obişnuite a unei substanţe sau activităţi; simptomele constau în hiperactivitatea funcţiilor fiziologice care au fost suprimate de drog şi de încetarea funcţiilor activate de acesta.
 
Starea de toleranţă constă în producerea, de către un drog sau o activitate, a unei diminuări de ordin biologic sau comportamental; altfel spus, doze mai mari, sau în cazul cuiva dependent de sex, un comportament mai riscant este necesar pentru a produce un efect asemănător celui iniţial.
loading...

Comments are closed.