Social

Radarele au prins un BMW ce circula cu 155 km/h în apropierea de satul Băcioi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 26 februarie curent, inspectorii de patrulare în timp ce se aflau la asigurarea și monitorizarea traficului rutiere în apropriere de s. Bacioi, au surprins cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip ,,RADAR” un automobil de model BMW X6 care se deplasa cu 155km/ora.

La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul a ingnorat intenționat somația, a efectuat o manevră și a continuat deplasarea cu viteză excesivă. Imediat, a fost solicitat ajutorul altui echipaj pentru a reține șoferul.

După intervenția promptă a agenților de patrulare, la scurt timp conducătorul a fost stopat la intrare în satul Ecaterinovca r. Cimișlia. Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 47 de ani, locuitor al or. Comrat.

Astfel, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform articolului 236 al. 3 ce prevede, depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, stabilindu-i amendă de 1800 lei și 5 puncte de penalizare.

De asemenea, acesta avea parbrizul și portierele din față umbrite, pentru care conform articolului 228 al.7 a primit amendă în sumă de 1200 lei și 3 puncte de penalizare. Totodată, conform articolului 241 al. 1 pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehicululul, fiind în drept legal agentul de patrulare i-a ridicat permisul de conducere șoferului, înaintându-l în instanța de judecată pentru stabilirea sancțiunii.

În cazul dat după ultimele modificări, legislația prevede amendă de la 17.000 până la 25.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.

loading...

Comments are closed.