Reacția Adelei Răileanu, după instituirea cenzurii online: Guvernarea Vremurilor Bune” ne-a “livrat”, azi, o nouă absurditate!

Adela Răileanu, deputat BCS

”Guvernarea Vremurilor Bune” ne-a “livrat”, azi, o nouă absurditate”, este reacția Adelei Răileanu, deputat BCS, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție privind instituirea cenzurii online.

”Deci, iată situația: sărăcia a atins cote astronomice, economia bate în retragere și în sate bate vântul. Dar ce fac autoritățile? Ei bine, au mai născocit o aberație: blocarea surselor de informare online! Și pentru asta, au nevoie de liste. SIS-ul se va specializa în crearea listelor cu bloggeri și canale online care îndrăznesc să critice „Vremurile Bune”.

Pare logic, nu-i așa? Când țara ta se confruntă cu probleme majore, cum ar fi sărăcia sau migrația în masă, e clar că principala amenințare vine de la bloggerii și jurnaliștii care pun la îndoială „perfecțiunea” ta. În fond, cine are nevoie de libertatea de exprimare când în țară totul este la superlativ, nu?

E clar că „Guvernarea Vremurilor Bune” se simte atât de grozav încât pur și simplu nu poate accepta să fie criticată. Nu contează că aceste critici aduc un echilibru în spațiul mediatic și asigură pluralismul de opinie. Ceea contează este starea de bine și de liniște a boierilor.

Deci, haideți să fim cu toții recunoscători că avem un Guvern perfect, chiar dacă e obsedat de ideea de a tăia vocile critice din online. Iar dacă v-ați obișnuit să urmăriți informații obiective din TikTok, Telegram, Facebook, e timpul să vă faceți griji – Guvernul va face „curățenie” și acolo.

Trebuie să vă deprindeți că trăim într-o țară în care nimeni nu are voie să ne spună că împăratul este gol! În cazul nostru – împărăteasa”, a declarat Răileanu.

”Astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus măsuri noi de îmbunătățire a monitorizării spațiului informațional de către Serviciul de Informații și Securitate, o activitate vitală pentru securizarea resurselor online ale țării noastre, protejând astfel cetățenii și interesele naționale de potențiale amenințări hibride, cibernetice și dezinformări”, a comunicat Guvernul despre dispoziția CSE.

Total
0
Shares
Total
0
Share