Social

Rapoartele privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor rutiere nu au fost prelungite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) nu a prelungit rapoartele privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor, așa cum a scris unele surse mass-media de la Chișinău, transmite Telegraph.md

Prin Dispoziția din 15 din 8 aprilie curent, CSE a prelungit doar termenele de valabilitate a certificatelor CEMT:

”Se prelungesc de drept până la 30 iunie 2020, inclusiv, termenele de valabilitate a certificatelor CEMT pentru controlul tehnic al autovehiculelor şi remorcilor, care au expirat după 12 martie 2020; Începând cu 03 aprilie 2020 până la 30 iunie 2020, inclusiv, se prelungesc până la finalizarea călătoriei termenele de valabilitate a autorizaţiilor CEMT pe termen scurt, care au expirat în timpul efectuării cursei, din cauza procedurilor administrative şi măsurilor restrictive aplicate de către state pentru combaterea răspândirii COVID-19. 15. Pe perioada stării de urgenţă”, este indicat în documentul aprobat de către CSE.

Potrivit ANTA, autorizaţiile multilaterale CEMT se atribuie Republicii Moldova anual, conform deciziei secretariatului Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport în vederea facilitării transporturilor auto internaţionale de mărfuri şi utilizării mai eficiente a autovehiculelor.

Autorizaţiile multilaterale CEMT sunt eliberate operatorilor de transport rutieri care efectuează curse internaţionale de mărfuri pe teritoriul ţărilor membre ale CEMT, cu unităţi de transport cu masa totală maxima de peste 12 tone şi care corespund normelor tehnice şi de siguranţă pentru categoriile de clasificare corespunzătoare categoriei de CEMT respective.

loading...

Comments are closed.