Răspunsul lui Zaharov pentru Zaharova: ”Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”

Igor Zaharov, Maria Zaharova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reacționează ferm la declarațiile false și calomnioase ale reprezentantei MAE rus, debitate de către Maria Zaharova, cu privire la cooperarea Republicii Moldova cu NATO. Prin intermediul lui Igor Zaharov, purtător de cuvânt, MAEIE a precizat că relațiile cu diverse organizații internaționale, inclusiv NATO, sunt o decizie suverană și independentă a țării. Parteneriatul Republicii Moldova-NATO are o istorie de 30 de ani și este orientat spre contracararea provocărilor complexe și asigurarea securității cetățenilor și statului.

Ministerul a subliniat că neutralitatea Republicii Moldova nu înseamnă autoizolare, ci dezvoltarea parteneriatelor cu organizații și state care susțin păstrarea păcii și securității în țară. La recentul Summit NATO de la Vilnius, Alianța și-a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială, suveranitatea, independența și respectarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova. De asemenea, statele NATO au reafirmat dreptul suveran al Moldovei de a-și alege modelul de dezvoltare și de a decide viitorul fără ingerințe externe.

MAE Moldova a sugerat oficialilor ruși să consulte articolul 11 din Constituție, inclusiv aliniatul (2), care interzice dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul moldovenesc, în contextul încălcărilor Federației Ruse.

Total
0
Shares
Total
0
Share