Răsturnare de situație! Maia Sandu mizează pe sprijinul PDM la alegerile prezidențiale

Maia Sandu, PDM, alegeri 2020, A2020, alegeri prezidentiale, Plahotniuc, Andrian candu, Sandu Candu

Lidera PAS, Maia Sandu, se pare că a ajuns la cheremul Partidului Democrat din Moldova, iar de sprijinul acestuia va depinde eventuala victorie din cadrul alegerilor prezidențiale din acest an.

Astfel, la o întrevedere cu diaspora din Belgia, Maia Sandu a dat de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale și va încerca să obțină sprijinul tuturor partidelor pro-europene.

„Pentru a câștiga în aceste alegeri, trebuie să mergem uniți, trebuie să mobilizăm diaspora și pe cei de acasă. Noi ne adresăm PPDA, care sunt partenerii noștri de bloc. Am mers în alegeri împreună. Discutăm cu Mișcarea Unirea, care încearcă să se creeze, să ia foc. Și cam pe aici discuțiile. Mai este Partidul Unității Naționale, care e la început de cale… Cei de acolo sunt mai puțin deschiși pentru discuții. Dar noi lăsăm ușa deschisă. PD trebuie să se clarifice dacă vrea să fie partid proeuropean, dacă vrea să folosească șansa de a se transforma și să ajungă partid proeuropean sau dacă vrea să rămână, să devină partid pro-Dodon. Și cam acestea sunt partidele de centru-dreapta”, a declarat Maia Sandu, transmite Ziarul Național.

Lidera PAS a adăugat că este nevoie de o astfel de mobilizare, deoarece rezultatele votului vor fi la limită.

Aceste declarații ale Maiei Sandu sunt total opuse celor făcute de lidera PAS în ajunul alegerilor prezidențiale din 2016, când în mod public s-a dezis de susținerea PDM, iar în rezultat a și pierdut în fața lui Igor Dodon.

“Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decât scopul de a mă compromite. Nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc. Oamenii vor ști să facă alegerea corectă.”, declara în 2016, Maia Sandu.

Telegraph.md amintește că liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că în acest an nu o va mai susține pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale și nu are de gând să se retragă în favoarea acesteia, așa cum a procedat în anul 2016. Mai mult, Năstase a lăsat să se înțeleagă că personal va candida, dacă Maia Sandu nu va face un pas înapoi și nu va accepta identificarea unui candidat pentru prezidențiale apolitic și apartinic.

Citește și: Maia Sandu face mișto de ideea lui Năstase privind candidatul unic apartinic pentru prezidențiale. “Să auzim pe cine văd ei”

 

 

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share