Economic

Reacția Consiliului Concurenței referitor la scumpirea prețurilor la uleiul vegetal

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu unele declarații apărute în mediul public și solicitări de informații parvenite în adresa Consiliului Concurenței referitor la scumpirea prețurilor la uleiul vegetal, Consiliul comunică următoarele:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În prezent, în cadrul Consiliului Concurenței există în desfășurare o investigație utilă de cunoaștere a pieței comercializării și procesării culturilor cerealiere și oleaginoase. Investigația menționată este continuă, iar informațiile relevante cu privire la funcționarea piețelor cercetate sunt actualizate periodic.

În cadrul acestei investigații, s-au constatat scumpirile semnificative ale prețurilor de comercializare cu amănuntul la uleiul de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022. În scopul elucidării aspectelor ce țin de aceste majorări, Consiliul Concurenţei a solicitat documentele și informațiile relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui.

În cazul în care vor fi stabilite semne de încălcare a legislației în domeniul concurenței, Consiliul Concurenței va iniția investigația respectivă.

”Totodată, ținem să precizăm că deținerea unei poziții dominante pe piață nu se incriminează în sine de Legea concurenței nr. 183/2012. În sensul Legii concurenței, se sancționează nu deținerea unei poziții dominante, ci abuzul de astfel de poziție. Respectiv, dacă vor fi constatate acțiunile prevăzute în art. 11 din Legea concurenței (de ex.: practicarea unor preţuri excesive de către întreprinderea care ocupă poziția dominantă pe piață), Consiliul Concurenței va putea proceda în privința sancționării unor eventuale încălcări.

În același timp, solicităm persoanele care dispun de orice informații despre posibilele încălcări ale legislației de concurență, să le prezinte Consiliului Concurenței pentru eficientizarea procesului de colectare a datelor relevante”, se arată în comunicatul instituției.

loading...

Comments are closed.