Reacția lui Ilan Șor, după hotărârea CC: Maia Sandu, îți recomand să îți strângi catrafusele

„Prin hotărârea Curții Constituționale, regimul Sandu-PAS nu m-a pedepsit pe mine, în calitate de lider al Partidului „ȘOR”, nu a pedepsit deputații formațiunii, nici primarii, consilierii raionali, municipali, locali etc., ci au fost pedepsiți sutele de mii de oameni care ne susțin și care beneficiază de proiectele noastre frumoase”. Este reacția președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, după ce magistrații Curții Constituționale au admis sesizarea Guvernului și au declarat drept neconstituțională formațiunea pe care o conduce. Ilan Șor a mai precizat că nu se va supune deciziei CC și că Partidul „ȘOR” își va continua activitatea.

„Astăzi, suntem martori oculari ai unei represalii dure, arogante și fără precedent împotriva opoziției. Maia a decis în așa mod să lovească în Partidul „ȘOR”, principalul său adversar și concurent, principalul partid de opoziție din Republica Moldova. În realitate însă Maia nu a lovit în mine, în partid, în deputați, primari etc., ci a scuipat din nou în fața sutelor de mii de cetățeni care susțin Partidul „ȘOR”. Ea scuipat deja de multe ori. Nu i-a păsat când s-a scumpit energia, nici atunci când prețurile de pe rafturile magazinelor au luat-o razna și nici când inflația din țară a explodat vertiginos. Lista poate continua. De fapt, Maia vrea să spună NU proiectelor pe care Partidul „ȘOR” le-a făcut în toți acești ani – drumuri noi, transport gratuit, magazine sociale, OrheiLand ș.a.m.d. Dacă s-ar face o evaluare obiectivă, singurul lucru cu care se poate lăuda Moldova, în ultimii 30 de ani, este succesul înregistrat de Ilan Șor și Partidul „ȘOR”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ilan Șor a menționat că decizia CC este ilegală, a fost luată cu mult timp înainte și a fost coordonată cu partenerii externi.

„Executorul acestei hotărâri este președintele Curții Constituționale, care este avocatul Maiei Sandu, iar fiica acestuia lucrează pentru Maia Sandu la Președinție. Prin urmare, nu putem vorbi despre o decizie corectă, din punct de vedere juridic. Occidentul – Europa și America au arătat lumii întregi că nu au nevoie de legi și că pot face haos pe teritoriile pe care le acaparează și le iau sub influența lor. Decizia de astăzi a fost coordonată în totalitate cu ambasadele SUA și UE în Republica Moldova. Iată de ce, niciun reprezentant al acestora nu va spune vreodată adevărul. Din păcate, astăzi, Uniunea Europeană și Statele Unite și-au pierdut valorile în Moldova și în raport cu țara noastră. Uniunea Europeană și Statele Unite au spus întotdeauna că pledează pentru libertatea presei. Au fost închise șase posturi TV și au luat apă în gură. Au spus că sunt pentru respectarea dreptului de a alege, dar au fost anulate scrutine. UE și SUA nu spun decât: Ei bine, așa s-a întâmplat. Partide politice sunt declarate neconstituționale. Ei spun: Sorry the end of story. Lideri politici sunt arestați, dar asta le convine. Da, prieteni, Occidentul este putred și trebuie să recunoaștem acest lucru”, a precizat Ilan Șor.

În final, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a subliniat că decizia Curții Constituționale va fi ignorată și că formațiunea sa își va continua activitatea.

„În calitate de lider al formațiunii politice, atrag atenția asupra a trei aspecte: 1. Moldova este un stat capturat, iar toți actorii implicați în acest circ vor fi aspru pedepsiți. 2. Astăzi, Maia s-a îngropat politic de viu nu doar pe sine, ci și pe partidul ei. Veți vedea că la următoarele alegeri – locale, parlamentare și prezidențiale, eu și partidul meu vom lua majoritatea. 3. Nu ne vom supune deciziei Curții Constituționale. Mai mult, constatăm că Maia Sandu și gruparea ei din PAS au acaparat toate instituțiile guvernamentale, cu sprijinul evident al Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene. Indiferent de orice decizie a PAS și a Maiei Sandu, Partidul „ȘOR” la fel ca Lenin, a trăit, trăiește și va trăi! Toate proiectele noastre vor continua și vom participa la toate alegerile. O să găsim o formă legală de activitate, nu vă faceți griji, suntem capabili de asta. Iar celor din PAS și ție, Maia, în primul rând, vă recomand să vă strângeți catrafusele. Goodbye, baby”, a conchis Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share