Reacția lui Pavel Filip la dosarul politic deschis de Procuratura Generală: “Vor să ne reducă la tăcere, dar nu vom ceda”

Pavel Filip, Au început consultările PDM cu membrii din raioanele Râșcani și Glodeni, partidul democrat din moldova, pdm in opozitie, congresul pdm 27 iulie,

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, deputatul din fracțiunea PDM, Pavel Filip a venit cu o reacție la decizia Procuraturii Generale de a iniția un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat din partea fostei guvernări. În opinia lui Filip, este o nouă încercare de intimidare a opoziției, acest dosar fiind unul fără substanță, iar singurul motiv fiind exercitarea presiunilor asupra singurului partid de opoziție parlamentară.

Pavel Filip menționează că declarațiile de uzurpare a puterii, vin tocmai din partea celor care singuri au uzurpat puterea. Partidul Democrat a cedat puterea pașnic, lucru confirmat și apreciat de către comunitatea internațională. Iar acest dosar, înseamnă că se contestă și se neagă declarațiile făcute de partenerii externi de dezvoltare.

“Ridică semne de întrebare și felul în care a fost deschis acest dosar. Întâi Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare și-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independența politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic.” scrie Pavel Filip în mesajul său.

În opinia fostului prim-ministru, toată lumea înțelege că acest dosar nu este nimic altceva decât persecuție politică, se încearcă să intimideze opoziția, reducând-o la tăcere în ajun de alegeri. Filip spune însă că echipa PDM este una puternică și va rezista.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share