Reacția PAS la declarațiile lui Igor Dodon: ”Cetățenii ne-au oferit încrederea anume pentru decapturarea statului”

Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție la declarațiile secretarului executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon despre faptul că Republica Moldova a devenit stat capturat, informează telegraph.md

Potrivit purtătorului de cuvânt al fracțiunii parlamentare PAS, Adriana Vlas, formațiunea politică pe care o reprezintă s-a bucurat de încrederea electoratului anume pentru a decaptura statul Republica Moldova.

”Cetățenii ne-au oferit încrederea anume pentru decapturarea statului care a fost subjugat intereselor străine și capturat de socialiști, comuniști, Plahotniuc, Șor, Platon. Prioritatea noastră acum este reforma justiției, lupta cu corupția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a declarat Vlas pentru telegraph.md

Menționăm că Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, a afirmat astăzi, în cadrul unui briefing de presă că Republica Moldova a revenit la statutul de stat capturat.

Potrivit liderului socialiștilor, PSRM a jucat un rol important în înlăturarea unui regim care a capturat instituțiile statului. Cu toate acestea, el a subliniat că acum se observă că PAS și președinta Maia Sandu urmează aceeași direcție ca și regimul condus de Vlad Plahotniuc.

În acest context, PSRM intenționează să prezinte un proiect de hotărâre în Parlament pentru a constata oficial capturarea statului de către PAS și Maia Sandu. Proiectul va fi depus în numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), o alianță în care PSRM are o prezență semnificativă.

“Nu a mai rămas nimic din statul de drept. Am revenit la statutul de stat capturat. Maia Sandu și PAS uzurpează puterea. PSRM a pus umărul la debarcarea unui regim care a capturat statul, când socialiștii cu cei din PAS au votat și o hotărâre în Parlament. Cu regret, PAS merge pe urmele lui Plahotniuc. PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să constatăm capturarea statului de Maia Sandu și PAS”, a declarat Dodon, citat de Radar Politic.

Liderul socialiștilor și-a exprimat speranța ca inițiativa să fie susținută și de partidele extraparlamentare.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share