Politică

Reacția Platformei DA, după ce Curtea a declarat inadmisibilă autodizolvarea Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la autodizolvarea Parlamentului, reprezentanții Platformei DA spun că aceasta a fost o decizie la care se așteptau, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Potrivit președintelui fracțiunii, Alexandru Slusari, Constituția foarte clar prevede motivele pentru dizolvarea Parlamentului. „Nu o dată am menționat că această linie nu era clară pentru noi. Chiar dacă CCM ar fi luat altă decizie, era foarte greu de acumulat 2/3 din voturi pentru autodizolvarea Parlamentului. Nu este surpriză pentru noi. Ni se pare că pierdem timpul în acțiunile ce țin de alegeri anticipate”.

Președintele fracțiunii a spus că cel mai scurt scenariu spre alegeri anticipate ar fi înaintarea unei candidaturi în funcția de prim-ministru. „45 de zile se declanșează mecanismul, de două ori nu se votează Guvernul și mergem la anticipate. Orice altă variantă este mult mai riscantă”.

Amintim că președinta CCM Domnica Manole a spus că Legea Supremă prevede două cazuri de dizolvare, imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și inactivitatea Parlamentului timp de trei luni. Domnica Manole a reiterat că aceste texte sunt clar explicate în Constituție.

Menționăm că deputații PAS își doreau să cunoască dacă Parlamentul se poate auto-dizolva prin 2/3 din voturi.

Amintim că premierul interimar Aureliu Ciocoi anunțase anterior că există cvorum pentru ca ședința Guvernului să aibă loc, dar așteaptă decizia CCM.

Citește și: Reacții la decizia Curții Constituționale. Ce spune ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi

loading...

Comments are closed.